Eper

olaj, vászon, 10X15 cm

2018.04.19.

napi festmény

Ma különös reggelem volt. Gondoltam a napi festést a reggeli teendők közé illesztem be, egy jó reggelbe minden belefér. Nos, kicsit elaludtam, kb. másfél órám volt elkészülni mindennel együtt. Végül is sikerült. A kicsi keretemet a beragasztott friss vászonnal kivittem a konyhába. Hogy egyszerre több dolgot is tudjak csinálni…Ma epret, banánt készítettem ki a lányoknak reggelire, így meg is volt a modellem.

napi festmény

Paletta a konyhapultra, és amíg fő a rizs, párolódik a csicseriborsó, van idő festeni. Kávé, tea, festés, vajas kenyér, fotózás, festés, öltözködés, fotózás. A mosogatás és jóga elmaradt.

napi festmény

napi festmény

Futás, délutánra bevásárláshoz kosár, munka.

Az ajtónkon kilépve meglepetés fogadott, egy ajándék. Mikor 18 éve a házunkba költöztünk, vettem egy kicsi tulipánfát. Gyönyörű virága van ezeknek a fáknak, mikor tavasszal kinyílnak, mintha nagy fehér lepkékkel lenne tele. Ültetés után türelmesen vártam, hogy virágot hozzon. Egy-két év még semmi, aztán négy-öt év. Olvastam arról, hogy ezek a fák csak sokára, néhány év után hoznak virágot. Még midig reménykedtem hátha… De már 18 év is eltelt, lemondtam róla.

És ma, pont ma egyszer csak megláttam.  Csodás két virágot hozott, az ajtóból kilépve éppen szembe találtam magam vele.

napi festmény

Van remény.